Comments are off for this post

Győzött a ZENE

Tegnap, október 19, kedd este 17,30 órára szerveztük az idei, az egészségügyi helyzet javulásával megvalósítható első KULTURSZALON rendezvényünket. Elkészültek a plakátok, nyomtattam, elküldtem e-mailen és izgatottan vártam a Szent István Műv. Ház bejáratánál a zenebarátokat. A Ház portása felé jeleztem, hogy 15-20 főre számítok. Időközben megérkezett Khiesz Évi tagtársam és a Műv. Háza kapujában – az ékezőket jó ráérzéssel irányította befelé. Én meg csak nyitogattam a lépcső ajtót, irányítva mindenkit a Szent Imre terem felé. És a zenebarátok csak jöttek és jöttek.  Régi ismerősök és újak, fiatalok és idősebbek. Egy vonós zenekari próbát befejezve megérkezett az est házigazdája, Dr. Szabó Balázs zenetörténész is. Aztán a szokásos 5 perc várakozás után 17,35-kor felmentem a terembe és meg kellett kapaszkodnom: szinte valamennyi széken ült valaki. Elkezdtem számolni éscsak számoltam,számoltam: 64-en gyűltek össze.

Megkezdődött a koncert tele humorral, először csodálatos furulya zenével (Hajas Szilárd) majd a művek ismertetésével (Dr. Szabó Balázs) A sok humort ötvöző szakmailag kifogástalan mű ismertető számos új információt adott, látszott, hogy a hallgatók az elmondottak után már nagyon várják a zenét. Hajas Szilárd fuvolaművész és Vasvári Tamás zongoraművész csodálatosan  egymásra figyelve játszották Bach, majd Mozart és később Prokofjev műveit. Minden zeneszám nagy tapsot kapott, sőt a végén, a felhangzó vastapsot követően még egy gyönyörű lassú ráadást is hallhattunk.

A koncert végén Szabó Adrienn Egyesületünk elnöke köszönte meg a részt vételt és egy kis teázás mellett lehetőség nyílt beszélgetni a művészekkel is.

Nagyon jól sikerült évadnyitó rendezvényünk volt.

A rendrakást követően, amikor visszaadtam a portára a kulcsokat, kicsit ugratott a
portás: “Balázs, nagyon pesszimista volt a létszámot illetően.”

Ez igaz, mondtam örömmel, de legyőzött a ZENE.