Comments are off for this post

Itthon vagyunk! Nyári kirándulás Magyarországon

Egyesületünk tagjai szívesen énekelnek, és ezeket a koncerteket elvisszük Székesfehérváron kívülre is. Ezért nyaranta örömmel vettünk részt a nyári táborokon, ahol a hallgatóság mellett magunk is felüdültünk. Igyekeztünk minden nyáron tartalmas turnékat szervezni. Így 10 éves fennállásunk alatt háromszor voltunk külföldön, négyszer Magyarországon. Az alakulásunk évében, 2013-ban ill. a covid fertőzés időszakában (2020 és 2021), a tiltó rendelkezések miatt nem tudtunk utazni.

De már alig vártuk, hogy ismét láthassuk hazánk gyönyörű tájait. Már 2020-ban terveztünk egy Baja–Mohács–Pécs utat, de azt a covid elsöpörte. Most viszont már remélhettünk, így ismét felelevenítettük ezt a vonalat. Közös tanácskozás után a jelentkezőkkel 2 napos programmal sikerült lefixálnunk az utat.

És eljött 2022. július 30-31. napja. Egy nagyon jól sikerült július 21-i közös koncertet követően (Alba Regia Zenekar, Alba Regia Vegyeskar és tőlünk 15 fellépő énekelte Istvánffy Benedek Mise c. művét) 19-en ültünk fel a bérelt autóbuszra augusztus 30-án szombaton 8 órakor, mely egy nagyon kényelmes VOLVO típusú jármű volt. Az előzetesen megbeszélt és órára pontosított programot jártuk végig. Délelőtt megnéztük Szekszárd belvárosát, a szép épületeket (régi Megyeháza, gyönyörű katolikus templom) és indultunk tovább Bajára. Korábbi rendelésünknek megfelelően a Sobri Halászcsárdában már várt ránk az „igazi bajai halászlé”. Ez halléből, gyufatésztából és nagy szelet főtt pontyból állt. Nagyon kényelmesen, a Sugovica partján levő teraszon ettük meg az ízletes ételt.

Az ebéd után elfoglaltuk szállásunkat a Hotel Elizabeth Szállóban. A gyors kiszolgálás, a kényelmes 2 személyes szobák elnyerték tetszésünket. Rövid sétával hamarosan elértük a város főterét. A kellemes időben megnéztük a szép épületeket (Városi Szálloda, Városháza, katolikus templom), és kicsit pihentünk a Duna-parti sétányon.

Vacsorát a szálloda éttermében kaptunk, majd a bennünk szunyókáló hangok előbújtak, és számos népdal éneklésével búcsúztattuk az estét.

Másnap ízletes svédasztalos kiszolgálással fogyasztottuk el a reggelit, majd gyors kijelentkezés után útnak indultunk Pécs felé.

Pécsi úticélunk a Zsolnay Kulturális Negyed megtekintése volt. Előre rendelt kiállítás megtekintésén vettünk részt, amely az 1843-ban alapított üzem „Aranykor”- ának megmutatása volt. Szakavatott idegenvezetéssel gyönyörű porcelán termékeket láthattunk, a világhírű „eozin” máz történetét is megtudhattuk.

A kiállítás megtekintése után a Kulturális Negyed területén levő étteremben fogyasztottuk el a korábban megrendelt ebédet.

Kellemes élményekkel gazdagodva a délután folyamán még megnéztük Pécs központját: a Széchenyi teret, a Székesegyházat, a Zsinagógát, a csodálatos épületeket.

Kényelmes utazás után vasárnap este fél 8- kor értünk Fehérvárra.

 

Székesfehérvár, 2022. augusztus

Szabó Balázs titkár