Comments are off for this post

Májusi dallamok

Nagyon nehezen indul az idei tavasz, hiszen az időjárás rendre megtréfált bennünket: egy viszonylag elfogadható április végét egy zimankós május követett. Jól éreztük, hogy a zord
„külső hideget” ellensúlyozni kell egy kis „belső meleggel”. Az energiatakarékosság miatt amúgy is alig fűtött helyiségekbe vigyük el a “lélek melegét”, a zenét.

Így hirdettük meg ez évi első Kultúrszalon rendezvényünket május 17. szerda estére a Szt. István Művelődési Házba. Láttuk az érkezők arcán, és el is mondták, hogy már vágytak egy kis zenére.

Elnökünk jó megérzéssel hívta meg volt tanítványát, Szabó Annát, aki a fehérvári szakközépiskola befejezése után a Zeneakadémia ének szakán tanul tovább Pászthy Júlia tanárnő tanítványaként. Anna – kísérőjével, Szép András zongoristával – nagyon igényes programot állított össze. A különböző operákból kiválasztott áriákat nagy átéléssel, kifejező színészi játékkal, tökéletes hangzással adta elő különböző nyelveken. Mindkettejük előadása nagy tetszést és tapsot váltott ki a meglepően szép számú (több mint 50 fős) közönségből.

A műsor záró részében csodás átérzéssel Kodály dalokat adott elő sok humorral.

A hallgatóság nagy szeretettel gratulált nekik, további tanulmányaikhoz sok sikert kívánt.

 

Székesfehérvár, 2023. május 18.

Szabó Balázs