Comments are off for this post

Nyári feltöltődés a zenével

Az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete minden esztendőben “nyári tábor”-t szervez. Ezekben a táborokban új művek tanulása mellett marad idő a táj szépségeinek megismerésére, érdekes épületek megtekintésére, emberekkel való találkozásra. A jól sikerült tavalyi egri tábor után az idén kicsit messzebbre mentünk – Szatmárnémeti, Nagybánya, Koltó volt az úti cél.

Egyesületünk nem titkolt célja, hogy a zenebarátoknak örömet szerezzünk. Szólaltassunk meg verseket, szólóéneket, hangszeres zenét, kétszólamú kamara műveket énekeljünk, háromszólamú női karoknak írt darabokat adjunk elő, és vegyes kari művek is szerepeljenek az előadandó darabok között.

Így készültünk idén is, hiszen a kultúrprogramok, a pihenés mellett azért “dolgoztunk” is. Két koncertet adtunk, ahol szép számú közönség várta előadásunkat.  Aztán beigazolódott az, hogy amit “mi adtunk”, visszatért hozzánk, hiszen “mi is kaptunk.” “Adtunk” koncentrált zenei élményt és “kaptunk” rengeteg szeretetet, nyitottságot, őszinteséget, ízletes ételeket és békés, pihentető körülményeket, környezetet. “Kaptunk” lehetőséget csodálatos épületek megtekintésére: a híres nagybányai festők által ismertté vált nagybányai református templom piros tetejének látványát, a népi építészet fazsindelyes fatemplomainak csodáját, a jelenleg legmagasabb (62 m) fatorony el nem felejthető képét. S azt a megindítóan szép mentalitást, amellyel a Romániában lakó magyarok körülveszik a szeretettel, nyitott szívvel hozzájuk látogatókat. A csak a helyszínen átélhető felejthetetlen élmények végigkísérnek mindenkit egész életében.

Örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a csodának, a lelkek feltöltődésének.

Székesfehérvár, 2018. július 15.

Szabó Balázs
titkár